prémium minőségű kerti étkezők

prémium minőségű kerti étkezők

A kertdesign ma az enteriőr kiterjesztéséről szólnak, így a teraszok valódi, a  szabadban kialakított szobákként működnek. Kényelmes kanapék, romantikus baldachinos ágyak, étkezőgarnitúrák, gyönyörű textilek, függönyök – természetesen minden kiemelkedő minőségű, kültéri változatban.

Egy minőségi kerti étkező hívogató látványával, kiváló arányaival, és minőségi alapanyagaival kényelmes és kellemes hátteret nyújt a családi és baráti étkezésekhez.

Ehhez pedig érdemes megfogadni a kertünk esetében is igaz örök mondást: hosszú távon, mint mindenhol máshol, a kertben is a minőség a legkifizetődőbb megoldás…

GLOSTER  –  WHIRL

A teakfa kerti étkezők különösen magas olajtartalmú és nagy sűrűségű teakfából készülnek, minőségi termékek esetében helyi kézműves kivitelezésben. A bútorok a különleges olaj tartalmuknak köszönhetően rendkívül ellenállók mind az időjárási anomáliákkal, mind a kártevőkkel szemben.

A maximális kényelem mellett, a nagy részt örökzöld formák újragondolásával született időtlen, kortárs design bútorok a modern és klasszikus trendek kortalan eleganciáját képviselik. Az étkezőasztalok kerek, négyzetes és téglalap alakú változatai 4 – 10- 12 személy részére nyújtanak kényelmes étkezési lehetőséget a kertben.

A prémium minőségű kerti bútor gyártók nem elégedett meg a kiváló alapanyag, a változatos méret, és a tradicionális formavilág triójával. Az étkező asztalok szinte mindegyikében ott imádni való “design-csavar”…

Hol az asztalok lába, hol a topja tér el a mindennapok megszokott designjától, természetesen úgy hogy a forma egy kósza gondolat erejéig sem megy a design rovására.

TALENTI – CASILDA

ROYAL BOTANIA – ZIZID

A klasszikusnak nevezhető, tradicionális teakfa kerti bútorok az utóbbi években némiképp valóban háttérbe vonultak a minimál vonulat erősödésével szemben. Mivel azonban a mai trend egyik jellemzője,  a többféle anyaghasználat, a teakfa lett az, az alapanyag, amihez a gyártók visszanyúltak,  és csempészik be nagy előszeretettel ismét kollekcióikba.

Sok esetben találkozni “plusszokkal”…

Ilyen például az alapanyag, ami nem egyszer öregbített, vagy újrahasznosított teak. Az öregbített teak esetében az egyediség, az egyszeriség és megismételhetetlenség adja a bútor esszenciáját.

TECTONA GRANDIS gyönyörű, öregbített felületű étkezőasztal 

A “trees4trees” ültetvényekről származó 60-80 éves teakfák homokfújásos és csiszolásos eljárással válnak esztétikailag öreggé.

MANUTTI  –  PRATO

Ez az eljárás akárcsak a padlók, parketták esetében, a kültéri teakfa bútorok felületeinek is egy kevésbé  homogén, kellemesen ódon megjelenést kölcsönöz.

Ami pedig az izgalmat illeti, elég csak egy pillantást vetni rá, hogyan mutat pl. egy ilyen étkezőasztal egy ultramodern környezetbe ültetve…

EXTREMIS paddal kombinált kerti étkező

A környezettudatos gondolkodás egyik lépése, az újrahasznosított, recycled teak faalkalmazása.

A régi, korábban már más célra felhasznált jó minőségű teakfa anyagból elsősorban asztalokat készítenek, ami egyenetlensége és részekből egésszé összeállított jellege adja azt a tulajdonságot, ami miatt kiemelt szerepet kap a kerti bútor palettán.

Extremis teakfa kerti étkező

EXTREMIS teakkfa és alumínium kombinációjú kerti étkező

A hagyományos, kezeletlen teakfa természetesen továbbra is megjelenik a klasszikus design-nal rendelkező bútoroknál, mint pl az időtlen teak dönthető támlás szék, vagy a teak pad. Ezzel párhuzamosan a minden  közép és prémium kategóriás gyártó kínál modern egyenes vonalú bútorokat is, melyek  letisztult vonalvezetése ugyanolyan tökéletesen megjelenést nyújt, mint a hagyományos értelemben vett klasszikus teak kerti bútoroké.

TRIBU  –  VIS

Royal Botania Unite kerti étkező

ROYAL BOTANIA  –  UNITE

Manutti Sienna kerti étkező

MANUTTI  –  SIENNA

Tribu Kos étkező

TRIBU  –  KOS