Milyen gy jól berendezett kert?

Milyen gy jól berendezett kert?

A 2020-as trendek azt mutatják, hogy a kültéri életmód ma már sokkal többet jelent, mint a gondosan nyírt gyep, körülötte magasra törő tujákkal, egy terasszal, a kertben szétszórt bútorokkal, és mondjuk egy medencével…

A századfordulót jellemző évtizedeken átívelő szobanövény lét után rajongásunk a változatos kültéri „enteriőrök ” felé fordult, és mára ugyan azt a kényelmet keressük, és szeretnénk megteremteni a ház falain kívül, mint amiket már egyszer megterveztünk azokon belül. Ezzel a koncepcióval a lakás falai kitágultak, a tér észrevétlenül kiterjeszkedik a szabadba – kanapékkal, fotelekkel, szőnyegekkel vagy épp csillárokat idéző világítással.

Ma már nem luxus az időtálló, esztétikus, az „Ami bent, az kint” elvét tükröző kültéri „lakberendezés” sem. Nappalihoz méltó kültéri bútorokat, kültéri étkezőket, kerti konyhákat, medenceparti bútorokat és rengeteg praktikus kiegészítőt találunk már a piacon, amivel nem csak kényelmessé, de akár négy évszakossá is tehetjük kertünket. A bútorok és szövetek innovációja a kültéri bútorok időjárásálló, és egész évben használható generációját hívta életre.

2020 egyik fő trendje pedig a különféle anyagok kombinációja.

Egyre népszerűbbek a karakteres színek, közülük is azok, amelyek jól harmonizálnak a természet zöldjével. A beltéri komfortot úgy csempészhetjük ki igazán a teraszra, ha a nappalink stílusához és az ott használt anyagokhoz illeszkedő kerti bútorokat használunk, a megfelelő méretű, színű és stílusú szőnyegekkel és puffokkal kiegészítve.

 

KÜLTÉRI KÖTÉL

Érdemes külön kiemelni a 2020-as évet leginkább meghatározó trendjét, a kültéri kötélből készült kerti bútorokat. Miközben a klasszikus fonott bútorok teljesen kiszorulnak a piacról, a legtrendibb anyaghasználatot 2020-ban, ami a formára és a designra is nagy hatással van, a kültéri kötél. Fa vagy alumínium vázzal kombinálva is izgalmas megoldás, hiszen önmagában a bútorban jelenik meg ez által a többféle anyaghasználat. Lehet minimalista és modern, lehet bohókás és kicsit etno, de lehet klasszikus és romantikus is a végeredmény.

 

INNOVATÍV ANYAGOK

Az innovatív anyagfelhasználásra fordított törekvés 2020-ban is példaértékű. Időjárásállóság,  esőztethető anyagok, magas UV-tűrő képesség, tartósság, 4 évszakos üzemmód – mindez már elvárás egy kerti bútorral szemben. A megvalósítás gyártónként eltérő lehet:  speciális, saját fejlesztésű nyitott hálós szivacs, impregnált huzat, vízálló bélés és kültéri kárpitok, impregnált kárpitok, különféle védőrétegek. A lényeg, hogy nem kell tartanod attól, hogy egy már beltérinek látszó kerti bútor nem bírja a kültéri körülményeket. Sőt, a fejlesztések során már arra is egyre több figyelmet fordítanak, hogy a kárpitok ne csak időjárásállóak, hanem kényelmesek és kellemes tapintásúak is legyenek, és nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy könnyen tisztítható, különösebb kezelést, karbantartást nem igénylő anyagokat alkossanak meg.

 

 

KIEGÉSZÍTŐK A TELJES ÉRTÉKŰ TERASZHOZ – MERT AZ OTTHON EGY ÉRZÉS

Teraszainkon is hódítanak a különféle praktikus kiegészítők. A kerti bútorokhoz illeszkedő, időjárásálló szőnyegek idén várhatóan még inkább teret hódítanak az outdoor lakberendezés világában. A színes, formagazdag LED-es világítótestekkel meghitt, lounge hangulatot alakíthatunk ki teraszunkon. Kisasztalok, puffok, sok apró dekoráció és praktikus használati tárgy áll a rendelkezésünkre, hogy igazán otthonossá, élvezhetővé, komfortossá és jól kihasználhatóvá tegyük kertünket.

 

FENNTARTHATÓ KERT = FENNTARTHATÓ JÖVŐ  

A passzív ház fogalmát mindenki ismeri, ezen az elven miért ne lenne lehetséges, hogy kertünk is így működjön? Az esővíz gyűjtése és a napelemről működtetett medencefűtés nem újkeletű dolog, de sok egyéb módja is van annak, hogy kertünk is egy fenntartható jövő felé mutasson.
Pont egy kert ne tudna a természet adta erőforrásokat felhasználva önmagtól működni? De igen. A gyep gondozásának módján át a tudatos növényfajták kiválasztásáig rengeteg jó döntést hozhatunk, amivel nem csak költséghatékonyabbak lehetünk, de kisebb ökológiai lábnyomot is hagyunk majd magunk után.

A kertépítők és kerttervezők a segítségedre lehetnek egy tudatosabban kialakított kert létrehozásában. Mi erre buzdítunk mindenkit. És hogy mi tesz a Tectona Grandis mindezért? Talán az már nem kérdés, hogy termékeink hosszú távon szolgálják a kényelmedet. Velünk egy olyan szemlélet mellett is döntesz, ami elutasítja az egyszer vagy rövid ideig használatos termékek használatát, mert hiszünk abban, hogy a kevesebb hulladék termelése jobbá tesz minket.

 

Győződj meg minderről személyesen a TECTONA GRANDIS KERTBERENDEZÉS törökbálinti üzletében, ahol megtekintheted, kipróbálhatod és raktárkészletről azonnal meg is vásárolhatod kerti bútorod. Nyaralj otthon, a kertedben!