ACO Self® kültéri vízelvezetés

ACO Self® kültéri vízelvezetés

Napjaink egyre szélsőségesebb időjárása, valamint a mind szélesebb körben alkalmazott szilárd burkolatok alkalmazása miatt, az emúlt évekhez képest, méginkább kiemelkedőbb fontosságúvá vált a kültéri víz elvezetés.

Kertes házak esetében trend lett a térkő és a szilárd burkolatok nagymértékű használata – sajnos sokszor átgondolatlanul, és olyan túlzó mértékben, ami komoly problémák forrásává vált a mai hol aszályos hol özönvízszerű esőzéseket hozó hektikus időjárásban.

Az ACO Self® komplett vízelvezető rendszerei miden kihívásra maradéktalan megoldást kínálnak. Gyeprácsok, udvari összefolyók,és különböző folyókák segítenek a felület- és állagmegóvásban.

A prémium kategóriás termékek sokoldalú és változatos beépítési lehetőséget kínálnak minden vízelvezetéssel kapcsolatos megoldandó feladatra – ami hosszú távon jelentősen befolyásolja az épület állapotát és ezáltal értékét.

Nézzük, milyen problémákkal szembesülünk a családiházas környezetben, illetve a kertben?

  • csapadékelvezetés a teraszok körül
  • csapadékelvezetés lapos és zöldtetőkön
  • csapadékelvezetés a gépkocsilejárók körül
  • vízelvezetés a kerticsapok környezetében

Milyen megoldást kínál az ACO Self® ezekre?

  • Hexaline folyókarendszer
  • Highline folyókarendszer
  • Euroline folyókarendszer
  • Drain összefolyók
  • Europoint összefolyók

ACO Self®  |  HEXALINE

Ideális és könnyen telepíthető műanyag vízelvezető rendszer családiházas környezetben. Erős teherbírásának köszönhetően nem csak teraszok és házbejáratok, hanem a gépkocsi terhelésnek kitett garázs és kapubeállók körül is biztonsággal alkalmazható.

Egyszerűen telepíthető, könnyen vágható, elmozdulásmentes. Felületét igény szerint változatos műanyag-, vagy fém rács, illetve modern minimalista résfolyóka fedheti.

ACO Self®  |  HIGHLINE

Az ACO Self Highline rendszer közvetlen zöldnövényes környezetbe, elsősorban teraszok, erkélyek és növényekkel beültetett lapostetőkhöz ajánlott. Ez a rendszer maximálisan védi a szilárd burkolatot csapadékkal (eső, olvadó hó)  okozta károsodásokkal szemben. Felfogja a homlokzat felől, valamint a retegből érkező vizet és biztonságosan tovább vezeti a lefolyó rendszerbe.

ACO Self®  |  EUROLINE

Professzionális megoldás  a csapedékvíz elvezetésére családi- és társasházaknál, az autók terhelésének kitett helyeken is. A nagy szilárdágú polimerbetonból készült ‘V’ szelvényű szerkezetének köszönhetően optimális öntisztulásal bír, és minden pontján garantáltan vízzáró. A vályút fedő folyóka rácsai 10 féle színből, horganyzott- és rozsdamentes acélból, illetve öntöttvasból választhatók.

ACO Self®  |  DRAIN

Udvari összefolyók, jellemzően kerti csapok és teraszok környezetének  egyszerűbb, költségkímélőbb vízelvezetéséhez. Funkciója és hatékonysága megegyezik a vonalfolyókák hatékonyságával. Ezek az udvazi össszefolyók, hatékonyan gátolják mind a szilárd felületeken ( pl: terasz) mind a kerticsapok környezetében a víz felgyülemlését, a tócsák és saras pocsolyák kialakulását.

Leginkább a fürdőszobai padlóösszefolyókhoz hasonlítható, csak jóval nagyobb hatékonysággal és az autók súlyát is biztonsággal toleráló terhelhetőséggel. Tisztítása könnyű, a rendszer eltömődését egy szennyfogó kosár akadályozza meg, amely gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, ezzel pedig a kellemetlen csatorna szag visszaáramlása is elkerülhető.

Az udvari sszefolyóhoz ocionálisan kérhető magasító elem tartozik, ami az ereszcsatornához való közvetlen csatlakozást, ezzel pedig a tetőről lezúdiuló víz meg hatékonyabb elvezetését teszi lehetővé.

ACO Self®  |  EUROPOINT

Az Europoint udvari összefolyók számos, egyedileg is kombinálható megoldást kínálnak a családi házak szilárdburkolatú vízelvezetésére. Előnyük, hogy igény szerint, az egységes látvány érdekében  kombinálhatók a vonalmenti vízelvezető rendszerekkel, mivel takarórácsaik vizuálisan azonos designnal rendelkeznek.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

TOVÁBBI LAMBDA SYSTEME CIKKEK