Hogyan lesz szoba a kertben?

Hogyan lesz szoba a kertben?

A legújabb kerti bútor trendek a kreatív design és a tökéletes funkcionalitás megőrzése mellett, az abszolút időjárásálló, innovatív kültéri anyagok alkalmazását jelenti.

A most előtérben lévő modern, minimalista építészet nyitja a tereket, hatalmas üvegfalakkal választja  el,  ugyanakkor  mossa össze a  kint és bent világát

De hogyan alkalmazkodik ehhez a kerti berendezés?

A jelenlegi trend továbbra is a különböző kültéri textíliák és kárpitok-, a kültéri bőr-, és a minden gondoskodást nélkülöző párnatöltetek világa.

Az aktuális divat –  a fonott bútorok háttérbe mozdulásával  párhuzamosan – egyértelműen a különböző kárpitos bútorok irányába tolódik el,  erősítve azt az alapszabályt, hogy kertünk/teraszunk megjelenése mind inkább hasonlítson otthonunk belső tereihez – ami kint, az bent…

Továbbá a fonott bútorok helyett,  és a kárpitos megoldások mellett megjelentek a rattan bútort kiváltani akaró úgynevezett kötélből készített megoldások, illetve a műanyag szálakból font, de lapos kialakítású, áttört textúrájú bútorok is.

Az alkalmazott anyagok terén sem állt meg az újítási kedv.

Az elmúlt egy-két év újdonsága a már-már műanyag hatású, „hajótestszerű” megjelenés, amelyet a gyártók különböző, rendkívüli teherbírással rendelkező kompozit anyagokkal – quartz composite,  corian,  fiber glass alapanyagokkal,  illetve alumíniummal oldottak meg.

MANUTTI / Kobo

További trend az egy bútorban megjelenő többféle anyaghasználat, elsősorban a teakfát csempészik vissza előszeretettel a gyártók a termékekbe.
Visszaköszönhet akár fonott, akár inox vagy alu anyaghasználat mellett, mint egy kis lerakó asztal lapja, vagy egy szék lába, vagy akár egy karfa.

Manutti Elements kültéri kanapé

MANUTTI / Elements

Royal Botania Fold kültéri kanapé és fotel

ROYAL BOTANIA / Fold

Hogyan változnak a színek?

 

A vezető márkák emellett láthatóan mind inkább szabadjára engedik a tervezői fantáziát és a 2020-as  kínálataikban óriási szerephez jutnak a karakteres színek, feldobva az egyébként továbbra is kedvelt „föld színeket”. Az erőteljes piros, kék és narancssárga, vagy a sokadik virágkorát élő lime zöld, mind tetten érhetők a designban.

 

Enteriőr az exteriőr környezetben

 

A kárpitos megoldások mellett a beltéri lakberendezésben korábban megjelenő modularitás is alapkövetelmény, – a termékek közel 50%-a ilyen kollekciókat takar –  valamint a  minden életteret lefedő kínálat. Legyen szó kültéri nappaliról, étkezőről, konyháról, fürdőről egy termékcsaládon, azaz design-on belül többnyire mindent szükséges elemet megtalálunk.

A mellett, hogy a hely adottságaihoz kiválóan tervezhetőek, kreativitásunkat is messze menően kielégíti, hiszen egy bútor akár több tucat variációban jeleníthető meg.

A teraszokon, és medencék mellett, akár csak a lakás falain belül, fontos szerephez jutnak a kiegészítők.  Természetessé váltak a szőnyegek, a különféle tárolók, a praktikus, mobil lerakó asztalkák, és pohártartók, az állólámpák illetve a hangsúlyos virágtartók.

A szőnyegek esetében, a már beltérivel megegyező esztétikum és kellemes tapintás, innovatív kültéri anyagokat rejt, míg a kiegészítők terén a funkcionalitás és a praktikum a jellemző.

GLOSTER / Gird

ROYAL BOTANIA / Organix

TRIBU / Senja