Title Image

La Louve – „A” kert

La Louve – „A” kert

A La Louve egy varázslatos kert, Provence szívében. A Hermes Divatház legendás szépérzékkel megáldott egykori stylistja NICOLE DE VESIAN 1986-ban, 72 évesen vette a birtokot, Bonnieux-ben.

Az azt követő 10 évben érzései által vezérelve, és a mediterrán fogalmát sajátságosan újraértelmezve, egy különlegesen szép, egyszerre bájosan romantikus, és modernül geometrikus, egyedi kertet alakított ki belőle.

Újszerűvé a minimális, viszont következetesen alkalmazott növényfajták, a nyesett és a szabadon burjánzó növények váltakozása, örökzöld és lombhullató látványos társítása, a színes virágok elhagyása, a kövek és a kavicsok céltudatos alkalmazása tette.

Nyoma sincs a mediterrán kertekkel asszociált bájos fűszernövényes-vadvirágos szabad burjánzásnak, de mégis természetesen simul a tájba.

Annak ellenére sem tűnik végletesen mesterkéltnek, hogy néhol egyes növényeit konkrétan körömollóval vágják formára.

Madame de Vésian ’96-ban bekövetkezett halála előtt nem sokkal egy kertimádó műkereskedő, Judth Pillsbury vette meg a birtokot, aki az eltelt közel 2 évtized alatt semmit nem változtatott rajta. A kert, ma 10€ belépődíjért – július és augusztus kivételével –  szabadon látogatható, dél-Franciaországban,  a Marseille-től nem messze fekvő Bonnieux-ben.