modern kültéri világítás

modern kültéri világítás

Az épületek külső falán elhelyezett falikar fontos funkciója mellett, esztétikailag is meghatározza az épület látványát. Alapvető, hogy a ház homlokzata és az azon megjelenő falikarok összhangban legyenek egymással.

A mai modern házak lapostetős kubus formáikkal megkövetelik a hasonlóan minimalista szellemben tervezett kültéri világítótesteket. Ezek általában reflektálnak a ház szögletes, geometrikus megjelenésére, de követhetnek attól eltérő hengeres designt is, ami egyrészt szépen illeszkedik, másrészt az ellentéten alapuló izgalmat megteremti a homlokzaton.

kulteri-falikar4
kulteri-falikar2

A kültéri falikarok alapvető funkciói, az épület bejáratának, annak közvetlen környezetének, a közlekedő utaknak, járdáknak és lépcsőknek a megvilágítása. Ezeket azonban nem csak a házon, hanem a kerítésfalakon, támfalakon is elhelyezhetjük, így a kert távolabbi részeinek világítása összhangban maradhat a homlokzat világítással.

kulteri-falikar3
kulteri-falikar5
kulteri-falikar3

Az épület külső részére szerelt falikarok, lámpák esetében  a design mellett fokozott figyelmet kell fordítani a speciális, kültéri használat során felmerülő minőségi követelményekre is.  Egy nem megfelelő minőségű darab azon túl, hosszú távon nem képes elviselni az időjárás viszontagságait, a nyári tűző napfényt, a téli extrém fagyokat, az esőt, a párás levegőt, rendkívül balesetveszélyes is.

Csak a minőségi lámpatestek jelentenek biztonságos megoldást a kültéri világításban!

A kültéri falikarok automata fény- és mozgás érzékelős kapcsolókkal való felszerelése nem csupán kényelmes, hanem energia takarékos megoldása is az esti világításnak. A kültéri falikarokhoz hasonlóan,  kerti világítás fontos részei még az alacsonyabb-magasabb kültéri állólámpák, amelyek funkciója azonos a falikarokéval, csupán a helyszín más: az épületektől távolabb lévő közlekedő utak, járdák használatát teszik biztonságossá.

További részletes információ, a NAVALLA elérhetőségein.

kulteri-falikar8
kulteri-falikar11