Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával
Könnyű, frissítő, citromos, tejfölös… ez a kedvenc krumplilevesem. Szezonban frissen szedett, pirított rókagombával.
Na jó, az erdőben nem én szedem, de a termelői piacon már ismernek, és tudják, hogy szombatonként biztos, hogy megjelenek. Sőt – ma már sms-ben is működik, a „szia, lesz hétvégén rókagomba?” project…
Szóval egy gyors leves, egyszerű hozzávalókból – nyáron. Idényen kívül is lehetne, de a szárított, majd áztatott erdei gomba erre nem alkalmas – és nekem amúgy sem az íze, sem az állaga nem azonos a frissen szedett, a tönkjén még kicsit földes társaival…
Hozzávalók (4 főre)
Így készítem:
Végül a krémlevest tányérokba szedem, a közepére halmozom a pirítós darabkákat, megszórom apróra vágott lilahagymával, meglocsolom pár csepp olívaolajjal, és ráreszelek egy gondolatnyi friss parmezánt.
A Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával
© 2019 Ízek, imák a konyhámban | Minden jog fenntartva – A fotók és a tartalom a weboldal saját tulajdona, kizárólag írásbeli engedéllyel és az oldal feltüntetésével használhatók!