Medvehagymás burratas virsli levelestésztában

Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával

Van úgy, hogy valami mást szeretnénk reggelire a szokásos, szendvicsek, vagy tojásételek helyett, de azért az is szempont, hogy gyorsan kész legyen. 
Na pont ezekre a napokra tökéletes választás a kész leveles tészta, amit csak kihajtogatok és kedvem szerint megtöltöm, édes, vagy sós finomságokkal, télen egy meleg teával, vagy kakaóval, nyáron hideg, jeges italokkal kínálva

Ma amikor  körbe néztem a hűtőben, azonnal ki is találtam a reggelit és alig fél óra alatt kész is lettem a friss ropogós, forró töltött tésztával…

Hozzávalók  (6 darab)

 
  • 1 db kész, hűtött levelestészta (Dr Oetker)
  • 6 db füstölt virsli
  • 1 gombóc burrata
  • 1 kis marék frissen vágott medvehagyma
  • frissen őrölt zöld és rózsabors
  • nagy szemű tengeri só
 

A tetejére:

  • 1 egész tojás
 
Köret:
  • friss idény saláta
  • olívaolaj
  • balzsamkrém
 

     Így készítem:

  • kihajtogatom a levelestésztát és 6 egyenlő téglalapra vágom

  • a burratat széttépkedem, és mindegyik tészta közepére helyezek 1-1 darabot belőle
  • a virsliket kettévágom (különben hosszú és kilógna a tésztából) és a burratak tetejére teszem és megszórom az apróra vágott friss medvehagymával
  • a tészta darabokat jobbról-balról, 5-5 metszéssel bevágom úgy, hogy a vágások hossza majdnem elérje a virsliket
  • ezután váltva, mint egy fonás ráhajtogatom a csíkokat a tészta tetejére (lásd a fenti képen)
  • a csúcsokat összenyomom, picit aláhajtom, hogy ne nyíljon majd szét és kézzel kicsit utána formázom, hogy minél egyformább, szép kis duci hengerek legyenek
  • a tésztákat sütőtálba teszem
  • 1 egész tojást felverek és pár perc különbséggel kétszer megkenem a tetejüket
  •  ezután megszórom nagy szemű sóval és még egy kevés frissen őrölt színes borssal
  • 160 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 20 perc alatt piros-ropogósra sütöm

Tálaláskor mellé halmozom a friss salátát (vegyes saláta, rukkola, radicchio, madárbegy, szívsaláta – ki mit szeret) meglocsolom olívaolajjal, csurgatok rá egy kevés sűrű balzsamkrémet és már tálalom is a forró illatos reggelit.

Ha maradna belőle sem gond, mert hidegen is nagyon finom – de erre nálunk még nem volt példa… 😊

A receptet támogatta

Villeroy & Boch | Colourful Spring
Smeg | robotgép

Még több gyorsan elkészíthető étel