pici tetőkert manhattan felett

pici tetőkert manhattan felett

A városokban élve, a közlekedés napi rutinjában egy -egy lámpánál megállva, felnéztetek már a házakra? Elméláztatok már azon, mi lehet ezeknek a házaknak a tetején?

Ha még nem, akkor most mutatok egy Manhattani felhőkarcolót, aminek a tetején kicsiny tetőkert kényezteti tulajdonosát…

Az elegánsan egyszerű tetőkertet a manhattani Melissa Baker és Jon Handley of Pulltab Design valósította meg, üdvözítő kettősség érzésével.

Miközben maximalizálták a panorámaképek nyújtotta hatást, tökéletesen megőrizték a magánélet intimitását, amit egyszerűen, stratégiailag elhelyezett falakkal és fix vászon paravánokkal értek el.

A tetőkert számos lehetőséget kínál, pergolával árnyékolt pihenőhelyet,  apró vízcsobogót, sőt még egy üdítő kültéri zuhanyt is a város felett

Az új konstrukció támogatása érdekében, a szintváltakozások következtében fellépő terheléseket kiváltandó új acélgerendák kerültek a teljes tetőre.

Mivel a tetőt különböző építmények és víz terheli, így a project kezdetektől fogva  a tájépítész közreműködésével zajlott.

A tetőkertet az idő múlásával szürkévé váló trópusi ipefa burkolat fedi,ami mellett a cortenacél és a természetes neutrális árnyalatok, és a beton tökéletes alapot, illetve hátteret nyújtanak a városi klímát is jól tűrő, változatos növénypopuláció számára

kert-manhattanban
kert-manhattanban-3
kert-manhattanban-2
kert-manhattanban-5
kert-manhattanban-4
kert-manhattanban-7