BAZSALIKOMOS PESZTÓS TÉSZTA
Hozzávalók:
- 375 gr linguine tészta
- 1 nagy csokor friss bazsalikom levél
- 2 ek pirított fenyőmag
- 2 fokhagymagerezd
- extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- parmezán forgács a díszítéshez
- só
- bors
Elkészítés:
Enyhén sós vízben főzzük fogkemény, „aldante” állagúra a tésztát
Tegyük turmixba a bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát és a parmezánt, alacsony fordulaton használva, csurgassuk hozzá folyamatosan az olívát, ízesítsük sóval, borssal.
A kifőzött tésztát lazán keverjük össze az elkészült pestóval, díszítsük leheletvékony parmezánforgáccsal, kerítsünk hozzá egy üveg finom, illatos rozét, és már tálalhatunk is.
A fotók eredete: Pinterest