5 tipp az apró kertek kialakításához

5 tipp az apró kertek kialakításához

Hoztam öt egyszerű ötletet, ha alig tenyérnyi a  kerted…

  1. Ne félj falat emelni: optikailag ugyan szűkít, de a valós tér ettől még nem lesz kisebb, csupán intimebb.
  2. Tagold a teret:  különféle szintek kialakításával, így okosan tudsz megfelelő helyet teremteni növényeknek, víznek, és pihenő-étkező részeknek.
  3. A falak mellé ültess: a falak mentén futó emelt ágyásokban egyrészt nagyon jól mutatnak, és szépen fejlődnek, másrészt nem kezdenek önálló ámokfutásba, nem veszik 2-3 év alatt birtokba a falatnyi területet, kiszorítva minden más, beleértve Téged is onnan.
  4. Választhatsz műfüvet: vannak helyzetek, amikor a műfűnek igenis van létjogosultsága! Mondd meg őszintén, amikor egy tenyérnyi 30-40 négyzetméteren, kell megoldani a kerti életed, lehet ott hetente kétszer fűnyíróval forgolódni?
  5. Le is burkolhatod: igen teljes egészében. Ugyan akkor már  inkább udvarnak, mintsem kertnek nevezzük, de a falak menti és növénytartós ültetésekkel mégiscsak apró paradicsomot varázsolhatsz magad köré.
Apró kert
Apró kert
Apró kert

Mindegy hogy romantikus mediterrán, modern minimál, vagy épp keleti hangulatot szeretnél, jó tervezéssel, bármit megvalósíthatsz a „falak közt”. Ráadásképp a megálmodott stílus tiszta képe keretek közt marad, így adott esetben nem ronthat rajta egy – egy gondozatlan(abb) szomszéd kert belefolyó növény- és látványvilága sem…

Apró kert
apro-kert8