Shimeii gomás avokádókrémes szendvics

Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával

Az avokádó nálunk bármikor, bármilyen formában – mindig jöhet. Nem egy bonyolutt dolog egy egyszerű alapkrém, amit bármivel lehet bolondítani, én most épp burrataval és a „nagyon szeretem” shimeii gombábal.

Hozzávalók  (2 adag)

  • 2 nagy érett avokado
  • 2 baguett
  • 1 burrata
  • egy kis dondoboz friss shimeii gomba ( fehér vagy barna)
  • 5-6 szem koktél, vagy bármilyen apró paradicsom
  • egy maréknyi színes saláta
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • pár csepp olíva olaj
  • pár csepp balzsamkrém
  • pici citromlé
  • 3-4 levél friss bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • durvára tört rózsabors
 

     Így készítem:

  • Vajon sóval és borssal megszórva megpirítom a megmosott és a szárai végétől megszabadított gombát
  • A hátramaradt fűszeres vajban megrogyasztom az apró paradicsomokat ( fontos hiszen, egészen más így az íze, mint nyersen)
  • Hozzádobom a fokhagymát
  • Rálöttyintem az olíva olajat
  • Rácseppem a citromlét
  • Sózom, borsozom ízlés szerint és néha selymesre, máskor pedig darabosabbra hagyva összeaprítom
  • A bagetteket először ketté, majd félbe is vágom – különben nem férnek be a kenyérpirítóba – és aranyszínűre pirítom.
  • Ezután széttépem a hófehér burratat és krémesen folyó kisebb-nagyobb sajtdarabokat ráhalmozom a zöld avokádó krém tetejére.
  • Erre jön a rozsdavörösre pirult shimeii gomba
  • Rá a mélypirosra sült illatos paradicsomok

A tetejére olívát csurgatok, megszórom nagyobb darabokra tépkedett élénzöld bazsalikom levelekkel és durvára tört rózsaborssal.

Jó nagy tányérokra teszem, sűrű balzsamkrémmel nyakon öntött színes salátával bolondítva

Színes és illatos ízkavalkád lesz reggelire, vacsorára, vagy csak úgy, amikor épp megkívánjuk.

A receptet támogatta

Villeroy & Boch | Amnut
Smeg | cutter

További gyorsan kész finomságok