Szilvalekváros krumplis derelye

Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával

RECEPT KELL !!!

Könnyű, pikáns makaróni, ami még izgalmasabb, ha van hozzá otthon házi paradicsomszósz – és hát nálam bizony van.

Ehhez a makarónihoz most épp az aranysárga Florentine Beauty paradicsomból készült üvegek egyikét bontottam ki, de vannak más kincsek is a spejzomban…
Igazából az, hogy mennyire finomra sikerül egy étel, csak részben függ az ügyességemtől, mert a végeredményt legalább annyira befolyásolja az alapanyagok minősége.

Én, ahol lehet a saját kertemben termett friss zöldségeket, és fűszernövényeket használom, mert a csak vizet és csak napot látott verziókkal szemben a bolti labdába sem rúghat.

De nézzük azt a citromos spagettit…

Hozzávalók : (4 főre)

  • 1 csomag jó minőségű, pl olasz Dececco spagetti
  • 1 nagy csirkemell – nálam piacról, igazi házi
  • olíva olaj
  • őrölt paprika
  • fokhagyma
  • frissen őrölt vegyes bors
  • rózsabors
  • friss bazsalikom
  • mediterrán fűszerkeverék – nyáron friss, télen az üvegekbe zárt sajátom
  • parmezán
  • paradicsomszósz – a spejzomból

     Így készítem:

  • a csirkemellet hosszában félbevágom, és beforgatom olivaolaj, só, bors, mediterránfűszerek és őröltpaprika keverékébe. Ez mindössze pár pillanat reggel, utána zárható üvegedényben bedobom a hűtőbe délutánig.
  • amikor kiveszem, forró serpenyőben hirtelen megpirítom mind két oldalát, majd, kisebb hőfokon készre sütöm.
  • félreteszem, hagyom kicsit kihűlni, hogy szépen lehessen majd szeletelni
  • a spagettit közben sós vízben félkeményre főzöm – és itt jön a pikantéria: a vízbe teszek pár csepp citromot is
  • a főzővízbe nem teszek olajat, a tésztát nem öblítem le hidegvízzel és nem forgatom meg olajban
  • ellenben még forrón gazdagon meglocsolom az aranysárga paradicsomszósszal, ettől krémes, selymes. A mártástól és nem a sikamlós olajtól.
  • A mellett ujjnyi csíkokra szeletelem
  • a spagettit nagy lapostányérokra tekerem, a tetejére felsorakoztatom a fűszeres mell szeletkéket, és vastagon megszórom kemény, hosszan érlelt frissen reszelt parmezánnal
  • a tetejére jöhet kevés durvára tört rózsabors, és kézzel tépkedett bazsalikom levél – amitől színes, illatos, és ellenállhatatlanul kívánatos lesz…

A receptet támogatta

Villeroy & Boch | Colorfull Spring
Smeg | robotgép

További tésztaételek