Garnélás linguine

Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával

Nálunk mindenki nagyon szereti a tésztákat, egyrészt nagyon finomak, másrészt hihetetlen változatosan – zöldséggel, húsokkal, halakkal – vagyis bármivel kombinálva készíthetők. Én mindig figyelek a tészta minőségére, mert a legegyszerűbb ételek is tökéletesek lehetnek jó alapanyagokból, míg a legizgalmasabbakat is hazavághatjuk egy gyenge hozzávalóval…

Mivel a gyerekeim egyik nagy kedvence a mindenféle tengeri herkentyű, viszonylag többször is készítek belőle valóban egyszerű, tésztás finomságokat

Hozzávalók : (4 főre)

  • 2 db 250 gr-os nagyobb méretű fagyasztott garnéla
  • 500 gr Dececco (vagy bármilyen más, de jó minőségű) linguille
  • 250 ml minimum 30%-os cukrozatlan habtejszín
  • cca 1 ek vaj
  • 1 citrom
  • 3-4 ág friss petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • frissen őrölt bors
  • durvára tört rózsabors

     Így készítem:

  • Egy serpenyőben a vaj, olíva és a durvára vágott fokhagyma keverékén rövid idő megpárolom a rákokat
  • Figyelni kell, mert könnyed túl lehet tolni, akkor gumis, rágós állagú lesz
  • Ha kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom összeforrni, és teszek még bele pici borsot
  • Lobogó sós vízben félkeményre főzöm a spagettit, majd leszűröm

Tippek:

A mártást én csak a tányéron szoktam  hozzáadni, mert ha az egészhez hozzá keverem, akkor a tészta könnyen beszívja mind, és nem selymes, krémes, inkább száraz lesz.

Végső ízesítésként megkapja a reszelt parmezán sajtot és a tépkedett petrezselyem leveleket, a tányér szélén egy citrom gerezddel amivel vékonyan meg lehet még hinteni a tetejét

A receptet támogatta

Villeroy & Boch | Colorfull Spring
Smeg | robotgép

További tésztaételek

Citromos spagetti
Medvehagymás fettucine shimei gombával
Medvehagymás fettucine