Készült a Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával
Évek óta terem a kertemben padlizsán nem sok, mindössze 2-2 tő a magaságyásokban: hagyományos fényes lila, kisebb kerekded matt, szinte fekete, fehér és csíkos fajták. Valószínű szeretik a helyüket mert minden évben késő őszig virágoznak, és fagyokig hozzák a terméseiket.
Sok mindent készítek ezekből a frissen szedett tojásgyümölcsökből, a padlizsán krémtől indulóan a muszakán át, a különféle rakott és töltött változatokig.
Most ez utóbbinak egy receptjét hoztam, és meg kell mondanom, hogy a sütőből forrón kihúzott, házi paradicsom szószban tocsogó, a ráolvadt sajttól még bugyborékosan gőzölgő padlizsánok már látásra minden érzékszervet alaposan beindítanak.
Hozzávalók (4 főre)
Így készítem:
a padlizsánokat alaposan megmosom, hosszában ketté vágom és a húsukat mélyen bekockázom, ügyelve rá, hogy a héját ne sértsem meg
a tetejét megszórom tengeri sóval, durvára tört színes borssal és megcsorgatom olíva olajjal, amit egy ecsettel egyenletesen el is kenek a felületén
a vágott felületükkel felfelé sütőpapírra teszem és cca 30 perc alatt légkeveréses üzemmódban 160-170 fokon készre sütöm
ezután hagyom kicsit hűlni, mert valahogy kézbe kell vennem 😊 és a belsejüket kanállal óvatosan kikaparom egy tálkába, amiben villával összetöröm.
fokhagyma nyomóval összepréselem a 2 gerezd fokhagymát, hozzá adom, és ha szükséges tovább ízesítem sóval, borssal
a húsos töltelékhez a vöröshagymát apró kockákra vágom, olajon üvegesre párolom, megszórom kevés füdtölt őrölt paprikával
ráteszem a darálthús, sózom, borsozom, és pici vizet aláöntve megpárolom
mire elkészül, fontos, hogy lé már legyen alatta, csak úgy mehet rá a passata és bele a reszelt parmezán (utóbbi ízlés szerinti mennyiségben). Ha lé marad a hús alatt, akkor az felhígítja a passata állagát és oda a varázs…
Így készítem a citromos kuszkuszt:
A Villeroy & Boch Belváros és az Admiral Studio / Smeg támogatásával
© 2019 Ízek, imák a konyhámban | Minden jog fenntartva – A fotók és a tartalom a weboldal saját tulajdona, kizárólag írásbeli engedéllyel és az oldal feltüntetésével használhatók!