saint-barth’s luxus kertjei

saint-barth’s luxus kertjei

Mindannyian átéltük már az irigységgel keveredő csodálat furcsa kettős érzését amely egy számunkra elérhetetlen tárgy vagy egy különösen szép hely láttán fog el bennünket… Micsoda kihívás ez, ihletet meríteni, majd kellő kreativitással, majd ezeket a rendkívüli megoldásokat átültetni a mindennapjainkba.

Ez alól természetesen a kert sem kivétel! Mert, lehet, hogy nincs végtelenbe nyúló, hatalmas telkünk, a kilátástól nem akad el a lélegzetünk és nem korlátlan a rendelkezésre álló költségvetés sem, de attól még örömünket lelhetjük és inspirálót kaphatunk ezekből az álmainkat idéző kertekből.

villa-princess-s-barts1
villa-princess-s-barts3

DE MITŐL LUXUS KERT, A LUXUS KERT?

Természetesen nem arról van szó, hogy az átlagemberek számára elérhetetlen kertet megpróbáljuk átültetni a saját szintünkre. Sokkal inkább arról, hogy megkeressük mitől eredeti, mi adja a lényegét, milyen apró trükköktől válik egyedivé.

Ez lehet egy szokatlan szín, az anyagok különösen jól sikerült párosítása, egy oda nem illő tárgy jelenléte, össze nem illő elemek társítása vagy egy szokatlan kialakítású medence… Itt az alkalom, hogy felfedezzük a Saint-Barth’s dombjain magasodó édeni villák kertjének meglepően újszerű  kialakítását.

villa-princess-s-barts5
villa-princess-s-barts4

Azok, akiknek nehezen megy a természetesség, a design és a szigorúság összehangolása, íme, egy tökéletes példa: ez a furcsa alakú terasz. Három különböző részre oszlik: egy burjánzó kert, egy modern park medencével a közepén, egy étkezősarok és a kettő között átmenetet képező pihenőrész a lépcsővel.

Azért, hogy még egy kis őrület is legyen dologban, néhány váratlan elem is feltűnik a kertben: egy műalkotás, a zen hangulatú minikert és a látványos kaktusz.

villa-princess-s-barts7
villa-princess-s-barts8
villa-princess-s-barts9